Bašta a ňamky - Bwindi
Bwindi Favorite 250 g
Bwindi Favorite 500 g
Bwindi Favorite 1000 g
Nepražené kakaové boby
Čokoláda tmavá - 70 %
Kokosová čokoláda - 70 %
Čokoláda s kávou
Čokoláda s ananasem
Kayonza - černý čaj
Stolování v divočině
Vezmu „bagr“ a tesák a jedu na čundr, ne?! Jo, bejvávalo. Dnes máme k dispozici i sofistikované příbory pro ne tolik zatvrzelé trampy. Ono udržet jistou kulturu stolování pod volnou oblohou není špatné a povyšuje to zážitek. Opravdu. Zvlášť, když jsou k dispozici kvalitní nástroje.
Čééérvené vínooo, lískáčéééé...!
Nero di Troia Puglia Indicazione Geografica Protetta. Že nevíte, oč jde? Nuž, podívejte se. Nádhera.
Živá voda
Víte, co je jedním ze základní předpokladů úspěšného přežití v divočině i civilizaci? No, vlastně, tady to asi víte všichni. Ano, voda. Dostatek kvalitní pitné vody.
Tady u nás ve městech a vesnicích s dostupností pitné vody obvykle není problém. Otočíte kohoutkem a už to frčí, voda alespoň zdravotně nezávadná. Jsou ale oblasti a situace...
Máma má mísu…COMBATANTE má maso!
Sušené maso. Energie sbalená na cesty i pobyt. Nebo na takové to domácí žvýkání.
Dva odlišné způsoby výroby, tři druhy masa, jedenáct různých chutí. Chuťovka pro každý jazýček.
Scho-ka-kola – čokoláda s příběhem
Čokoláda Scho-ka-kola byla oficiálně uvedena na trh v roce 1936 v Německu jako „Sportschokolade“ na podporu sportovních výkonů. Zanedlouho, během válečných let, byla známá jako „Fliegerschokolade“ a přidělována letcům ke snížení únavy a zvýšení pozornosti, zvláště během dlouhých nočních misí. Byla i součástí nouzových balíčků pro přežití. Čokoládu dostávali i tankisté a členové posádek ponorek.
Ciao, Italia!
Slunná Itálie vysílá zástupce do Brna a jde na to sakra chytře. Žádná mafie či podobné spolky, ani hezká auta, dokonce ani věhlasná móda – ale chuťové buňky! Ne-o-do-la-tel-né!!
„To nikdo nevzal sirky…?!“
Oheň. Dobrý sluha, zlý pán. Jeho ovládnutí, nebo spíš ovládnutí umění oheň rozdělat a udržovat, se nesmazatelně zapsalo do historie lidstva i světa. Oheň hrál jednu z hlavních rolí i ve všelijakých zásadních událostech, vzpomeňme Sodomu a Gomoru, Pompeje, dinosaury a asteroid a další. Nesmíme ale zapomenout ani na méně spektakulární příležitosti, jako táboráky, pečené buřty a klobásy, brambory v popelu… I na to je třeba rozdělat oheň. Jsou k tomu všelijaké postupy.