Stolování v divočině

Stolování v divočině

Vezmu „bagr“ a tesák a jedu na čundr, ne?! Jo, bejvávalo. Dnes máme k dispozici i sofistikované příbory pro ne tolik zatvrzelé trampy. Ono udržet jistou kulturu stolování pod volnou oblohou není špatné a povyšuje to zážitek. Opravdu. Zvlášť, když jsou k dispozici kvalitní nástroje.


„To nikdo nevzal sirky…?!“

„To nikdo nevzal sirky…?!“

Oheň. Dobrý sluha, zlý pán. Jeho ovládnutí, nebo spíš ovládnutí umění oheň rozdělat a udržovat, se nesmazatelně zapsalo do historie lidstva i světa. Oheň hrál jednu z hlavních rolí i ve všelijakých zásadních událostech, vzpomeňme Sodomu a Gomoru, Pompeje, dinosaury a asteroid a další. Nesmíme ale zapomenout ani na méně spektakulární příležitosti, jako táboráky, pečené buřty a klobásy, brambory v popelu… I na to je třeba rozdělat oheň. Jsou k tomu všelijaké postupy. 


COMBATANTE - nůž na práci i parádu

COMBATANTE - nůž na práci i parádu

Kvalitní nůž pro každodenní použití i do vitríny, nůž spolku Československý legionář - SPIA CZECH. Zvládne téměř cokoliv, je možno ho mít s sebou kdekoliv (aspoň v tedy u nás...), je takřka nezničitelný, bezúdržbový, prostě parťák, který nezklame.