Víno se vyrábí z pečlivě vybraných místních hroznů Bombino Bianco, původní odrůdy z Puglie, které dávají vínu žlutě zelenou luminosní barvu a jemnou ovocnou vůní.
Inovativní třílitrový obal, vhodný zejména na večírky, ale i na dlouhodobou spotřebu. Balení chrání víno před oxidací, čímž zachovává jeho organoleptické vlastnosti. Více
Klasifikace: Bombino Bianco Puglia Indicazione Geografica Protetta
Hrozny: jedno druhová odrůda Bombino Bianco
Produkční oblast: Oblast jižně od Ruvo di Puglia.
Systém: Pergola Pugliese.
Sklizeň: v polovině září.
Vinifikace: Hrozny po sklizení z vinice, jsou ve vinařství šetrně lisovány za nízkého tlaku. Mošt se poté ochladí a několik hodin se udržuje na nízké teplotě. Po usazení kalu, se nechá fermentovat pomocí předem vybraných kvasinek v nerezových tancích při teplotě 16 ° C. Víno pak zraje v ocelových tancích, dokud není připraveno k plnění do lahví.
Organoleptické vlastnosti: barva ve skle nazelenalé zlato až teple slámově žlutá. Vůně lučních květů, jablka, švestek a aromatických bylin. Chuť révy samotné a cedru s citrusovými podtóny.
Párování potravin: Konzervované lilky, chobotnicový salát, pečená cibule, cukety smažené s octem a mátou, těstoviny s klobásou a brokolicí, sýr caciocavallo.
Teplota podávání: 8 ° C
Analytická data: ABV 11,5%
Zbytkový cukr : 58,20 g.l.
Kyseliny : 5,90 g.l.
Balení: 3,0 l