Víno se vyrábí z nejlepších místních hroznů Nero di Troia a vyznačuje se plným, sametovým pocitem v ústech a obklopující vůní ostružin, třešní a malin.
Inovativní třílitrový obal, vhodný zejména na večírky, ale i na dlouhodobou spotřebu. Toto balení chrání víno před oxidací, čímž zachovává jeho organoleptické vlastnosti. Více
Klasifikace: Nero di Troia Puglia Indicazione Geografica Protetta
Hrozny: odrůda Nero di Troia.
Oblast produkce: Kopce na západ od Ruvo di Puglia.
Systém: Espalier s hustotou 3 000 hlav vína na hektar.
Sklizeň: Druhá polovina října.
Vinifikace: Hrozny po sklizení jsou odvezeny do vinařství za účelem selekce a zpracování. Následuje předfermentační macerace po dobu 24-48 hodin při kontrolované teplotě, poté se mošt nechá fermentovat v ocelových nádobách s předem vybranými kvasinkami po dobu 7-10 dnů. Šetrné lisování nízkým tlakem připraví hrozny k jablečno - mléčné fermentaci v ocelových nádobách, po které víno zraje šest měsíců v sudech.
Organoleptické vlastnosti: Barva svůdná a zajímavě rubínově červená. Elegantní květinová vůně s tóny fialek. Chuť ostružin, borůvek a višní se spojují s retro chutí toniku a grafitu. Dozvuk koření a černého tabáku.
Párování jídla: Luštěniny a klobása, jehněčí pečené v troubě, selátko, plněné kuře, vyzrálý sýr caciocavallo.
Teplota podávání: 18 ° C
Analytická data: ABV 13%
Zbytkový cukr: 14,00 g/l
Kyseliny: 5,40 g/l
Balení: 3,0 l