Kakaové boby s výraznou hořkou chutí opravdového kakaa bez přidaného cukru. Více
Nepražené kakaové boby vám dodají energii a pomohou udržet pozornost, právem se řadí mezi superpotraviny. Pro ugandské kakaové boby je charakteristická příchuť ořechů. Doporučujeme pro milovníky neobyčejných a intenzivních chutí.
Kakaovníkům se daří na okrajích tropického deštného pralesa. Naše boby rostou v oblasti Bundibugyo v západní Ugandě podél hranice s Kongem. Typově jsou směsí druhů Trinitario a Forastero. Po dozrání se plody ručně otrhají, otevřou a vyjmou se z nich jednotlivé boby. Ty se poté fermentují, suší na slunci a nakonec třídí. Spolupracujeme s farmářem Nelsonem Biginwolou, kakaové boby nakupujeme přímo u něho doma.
Hmotnost: | 100 g |
---|