Modrý hroch potkal COMBATANTE a vznikl CombaHroch. Jak k tomu přesně došlo je poněkud zahaleno tajemstvím, neb COMBATANTE jsou Brňáci a Brňačky a hroši jak známo žijí v Africe, ale přesto k onomu spojení došlo. A první výskyt CombaHrocha byl zaznamenán právě tuto neděli 26. června 2022 u brněnského móóóře přesně v místech, kde den předtím pobýval Brněnské drak… Souvislost pouze náhodná?!

CombaHroch je takové zvláštní stvoření. Podle zákulisních informací se zatím plánuje vyskytovat výhradně jeden den v roce. I když se bude jednat o stále stejného jedince, nemusí vypadat pořád stejně. Někdy bude víc Hroch než Comba, pak zase opačně, a to klidně i během jediného dne. Někdy je možno dokonce sledovat i jeho transformaci do formy „Hroší kometa“. Pozorovatelům se doporučuje situaci stále sledovat a užívat si pohledu na CombaHrocha ať už na souši, nebo v jeho přirozeném prostředí na vodní hladině.

Ten jeden jediný den, kdy bude zřejmě možno i příští rok CombaHrocha zahlédnout, se ze zatím neznámých důvodů přesně kryje s charitativním závodem dračích lodí, pořádaným nadačním fondem Modrý hroch (termín bude samozřejmě oznámen, sledujte další vývoj). Možná CombaHrocha láká sofistikovaný program daného dne, který samozřejmě nechyběl ani tuto neděli. Soutěž týmů v přetahování lanem, hodnotná tombola se spoustou cen, řízná muzika, príma občerstvení (ledová káva byla prostě super), objednané hezké počasí (dorazilo v míře snad až převeliké), hrdinští plavci a lodičky motající se v závodních drahách, sem-tam parník s vlnobitím a spřáteleným kapitánem, prostě žůžo.
V kuloárech se ovšem šušká, že největším tahákem pro CombaHrocha a také důvodem jeho vzniku je náplň činnosti nadačního fondu Modrý hroch – stručně vzato je to pomoc dětem po těžkých úrazech, dětem s těžkým fyzickým handicapem a podpora chirurgických a traumatologických oddělení v nemocnicích, plus samozřejmě oblast prevence dětských úrazů. Však se podívejte na odkaz. A když se pak mrknete i na stránku spolku Československý legionář – SPIA CZECH, spojení a vznik CombaHrocha, i kdyby jen na tuto jedinou akci, se vskutku nabízí.

Jo, a hned na akci nadační fond Modrý hroch získal přes 18 000 Kč. Z tomboly. V cenách byli i modří hroši, které a mnoho dalšího je možno jinak získat třeba zde. A další příspěvky budou teprve spočítané a bude to príma a hodně a tak. Díky všem za Modrého hrocha.

Tak zase za rok, CombaHrochu. Třeba se objeví opět i štěstí přinášející VIP návštěva Verča :-)

P.S. A jestlipak víte, kdo vlastně ve své kategorii FUN vyhrál? No, jistě že víte, že… Že?!

P.P.S. Nutno dodat, že všem COMBATANTE drakům i dračicím se velmi osvědčují sportovní dresy. Ze stejného materiálů jsou i polokošile (třeba tato nebo tato ), které jsou nositelné kdykoliv – zejména v parném létě. Doporučují všichni draci i hroši.