Nedaleko od Brna sídlí nevelká rodinná firma… Safra, to už tady bylo, že. Tady o tomto. Tak to asi můžeme teď vynechat a začít od lesa, krátkým vysvětlením.

Obchod „Combatante“ byl založen členy spolku Československý legionář – SPIA Czech. Spojitost s vojenskými tradicemi je tedy zřejmá na první pohled a proto vznikla i tato řada skvělých džemů s unikátní etiketou.

Zkuste si tedy na chvilku představit, jaký asi byl na konec léta 1914 třeba pro příslušníky roty Nazdar - první československé vojenské jednotky působící na straně Dohody. Životní podmínky jistě nebyly nic záviděníhodného a mnozí ze statečných mužů se naplnění snu o svobodném Československu ani nedožili. Jistě i každé přilepšení k vojenské stravě bylo v zákopech velmi vítáno.

Právě na počest příslušníků roty Nazdar a jako vzpomínka na ně byl připraven tento džem složený z tradičního českého ovoce, meruněk, vylepšených o podmanivou vůni francouzské levandule (ovšem vypěstované na Moravě). Takový džem z místních zdrojů možná mohli jíst i českoslovenští legionáři ve Francii. Vyzkoušejte tedy toto unikátní spojení a věnujte jim vzpomínku. Jistě si to zaslouží.